מהו מאגר מים בבית משותף
רשויות המים בישראל אחראים לאספקת המים עד לנקודת הכניסה לבית המשותף, לחץ המים שהרשות מספקת אנו יכול לאפשר להגעת מים לקומות הגבוהות ולכן משתמשים במאמרי מים לצורך אגירה של המים ואספקתם לדיירים, למאגרי המים בבית המשותף שימוש נוסף והוא אספקת מים למערכות כיבוי האש, לכן חשיבות תקינות המאגר בבית המשותף היא גם בצד הבריאות וגם בצד הבטיחותי.
חשיבות חיטוי וניקוי מאגר מים בבית משותף
עבור רובנו המושג של ניקוי וחיטוי מאגרי מים נשמע כמו משהו הקשור אך ורק לרשויות ולגופים אשר מנהלים את מאגרי המים. אך האמת שמאגרי מים יש בכל מקום ולא רק מאגרי מים מוסדיים או ציבוריים, גם בבית משותף ישנם מאגרי מים אשר משמשים לנו לשימוש ביתי הכולל גם את מי השתייה שאנו צורכים.
חיטוי וניקוי מאגרי מים בבית משותף הוא דבר חשוב מאוד והוא באחריות הדיירים או חברת הניהול שאחראית על התפעול השותף של הבניין, עלינו להבין שכאשר ישנו מאגר מים ובו מים עומדים עלולים להיווצר בהם זיהומים שונים אשר בסופו של דבר יפגעו בבריאותנו, צרכני המים. הזיהומים השונים אשר עשויים להיווצר במאגרי המים כוללים בקטריות, ווירוסים ושאר טפילים חד תאיים כמו למשל אמבות על מנת שתבינו את גודל הסכנה חשוב לציין שאלו יכולות להיות בקטריות אשר גורמות לגחלת, שחפת, כולרה ומחלות אחרות. התוצאה של חשיפה למים מזוהמים יכולה במקרה הטוב לגרום לשלשולים והקאות, אך גם מחלות חמורות הרבה יותר. חיטוי וניקוי מאגרי מים בבניין משותף בצורה תקופתית מסייע לחסל את אותם מיקרו אורגניזמים מסוכנים ומפחית את הסיכונים למחלות. מסיבה זו נחקקה תקנה 1525 שמחייבת לבצע ניקוי וחיטוי של מאגרי מים בבניינים משותפים אחת לשנה.
כיצד מתבצע חיטוי וניקוי מאגרי מים בבית משותף?
חיטוי וניקוי מאגרי מים בבית משותף הוא בעצם תהליך תלת שלבי.
שלב ראשון
תחילה מרוקנים את מאדר המים ואז מתחיל משלב הניקיון שבו מסירים את כל הלכלוך מצינורות ההזנה והאספקה והמשקעים אשר הצטברו במאגר המים והם עלולים להיות גורם לזיהומים או מצע להתרבות של מיקרואורגניזמים ובדיקה ויזואלית של מאגר המים בנקודות התורפה.
שלב שני
מתחילים בתהליכי החיטוי וניקוי מאגר המים בבית המשותף התלוי בסוג המאגר ובמצבו, מקובל להשתמש במכשיר לחץ מים לניקוי הלכלוך המצטבר ובחומר חיטוי כימי אשר מחסל את המיקרואורגניזמים אשר מזהמים את המים. חומר החיטוי הנפוץ ביותר הוא כלור, בזכות יעילותו הרבה נגד חיידקים ווירוסים, אך הוא אינו יעיל כנגד כל הטפילים החד תאיים, לכן לעתים משלבים חומרים אחרים לפי מצב המאגר.
לאחר שביצענו את הניקוי והחיטוי של מאגר המים בבית המשותף יש לבצע בדיקת אטימה של המאגר המים אשר יבטיחו לנו כי לא יחדרו זיהומים מבחוץ וגם לא רעלים המופרשים ממכל המים עצמו.
שימוש בחומרי החיטוי נעשה אך ורק על ידי מי שהוסמך לכך. אותם חומרי חיטוי רעילים לבני אדם ולכן יש לדעת כיצד להשתמש בהם ולהקפיד על מינונים מדוייקים. חיטוי וניקוי מאגרי מים בבית משותף צריך לקחת בחשבון גם את הצנרת וגם פילטרים שונים אשר גם בהם עלולים להתפתח מיקרואורגניזמים מזיקים.
שלב שלישי ואחרון
שטיפה של כל חומרי הניקוי של מאגר המים בבית המשותף במי הרשת על למצב שבו מי השטיפה צלולים לאחר מיכן הזרמה של מים נקים למאגר, לקיחת דגימות מברזי הדיגום הנמצאים בצידו החיצוני של מאגר המים בבניין המשותף.
ניקוי וחיטוי מאגרי מים בבית משותף הוא עניין חשוב מאוד שאסור לזלזל בו. זה הכרחי לצורך שמירה על בריאותנו והדבר גם נדרש על פי חוק במסגרת תקנות משרד הבריאות אשר קובעות בדיוק באלו נסיבות יש לבצע את פעולות הניקוי והחיטוי בבניין המשותף.
אם גם אתם רוצים לשמור על בריאותכם ולעמוד בתקנות, חברת אופק מערכות עומדת לשירותכם. אנו מתמחים בביצוע בדיקות מים, ניקוי וחיטוי של מאגר מים וצנרת בבית משותף ודיגום המים והכול בהתאם לתקני משרד הבריאות.
קרא עוד בנושא :
מהו בית משותף ראה ערך ויקפדיה
טלפון: 077-4700200
נייד: 058-5806000
ווטסאפ : לחצו לצאט איתנו
מייל: ofek200100@gmail.com
כתובת : הרברט סמואל 41 חדרה